Kohti syyskautta

Suomalaiset palaavat hiljalleen lomilta töihin ja paluu arkeen on edessä. Kesällä nähtiin uuden pääministerin virkaanastuminen ja tilanne Itä-Euroopassa jatkuu kireänä.

Kesä on ollut harvinaisen kuuma, varmasti kuumin kesä tämän vuosituhannen puolella. Lähes kaksi kuukautta saimme nauttia Suomessa ja muuallakin Euroopassa yli 30 asteen helteistä. Uimavedet olivat lämpimämpiä kuin koskaan. Kuuma kesä oli kuuma myös poliittisesti ja talouden mielessä. Itä-Euroopan tilanne ei voinut olla heijastumatta Suomeenkaan.

Syksyn saapuessa tilanne näyttää rauhoittuvan ja neuvottelupöytien kautta Eurooppa päässee takaisin normaalimpaan arkeen. Sitä ei voi kuitenkaan kiistää, että jo nyt tilanne on näkynyt niin EU-kaupassa kuin yritysten välisessä liiketoiminnassakin. Useiden vuosien ajan hyvään suuntaan mennyt idänmarkkina sai hetkessä kovan kolauksen.

Se on kuitenkin positiivista että keskustelu ihan oikeista asioista on herännyt. Kuka on luotettava kauppakumppani ja minne kannattaa sijoittaa? Mitä tekijöitä arvostamme kun teemme kauppaa maailmanlaajuisilla markkinoilla? Yksittäisen yrityksen kohdalla nämä ovat kohtalonkysymyksiä ja oikea strateginen valinta saattaa olla kullanarvoinen sijoitus tulevaisuuteen. Jokerit aloittaa KHL:ssä taistelun Gagarin Cupista. On mielenkiintoista nähdä, onko Hartwall Areena läpi kauden loppuunmyyty. Toivotaan.

Toivottavasti lomat sujuivat mukavasti, oikein hyvää syksyn alkua ja paluuta töiden pariin!


Tuomas, MMC


Ps. Onnittelut vielä Pielaveden miehelle EM-kullasta.
MMC - Luotettava suomalainen kumppani liiketoimintasi kehittämisessä