MMC:n tarina

Ajatus aivan uudella tavalla toimivasta konsulttiyrityksestä syntyi v.1988, kun MMC:n perustajat Rainer Huutola ja Hannu Räty työskentelivät toisaalla konsultoinnin parissa.

Tavoitteena oli luoda toimintamalli, joka varmistaa koko organisaation toimintatavan muutoksen ja toisaalta huomioi myös yksilöiden väliset erot ja pinttyneet maneerit. Perusteellisen ajatustyön tuloksena syntyi MMC, joka aloitti toimintansa 1.8.1988. Alkuperäistä perusajatusta on noudatettu systemaattisesti tähän päivään asti.

Päätyötämme on huolehtia siitä, että yritysten strategiat muuttuvat organisaatioiden pysyviksi toimintatavoiksi. Tämä tapahtuu työskentelemällä käytännönläheisesti sekä yritysjohdon että koko muun henkilöstön kanssa. Toimintamme perustana on pitkä kokemus muutosprosesseista sekä tarvittava määrä liikkeenjohdon teoriaosaamista. Toteuttamiamme projekteja parhaiten kuvaavia ilmaisuja ovat todellisiin tilanteisiin perustuvat kehitysohjelmat, konkreettiset toiminnan parannusehdotukset sekä hallittu muutosprojektin johtaminen.

Asiakkaitamme ovat pienet, keskisuuret ja suuret suomalaiset sekä kansainväliset yritykset. Yrityksen kokoa tärkeämpää meille on asiakkaan halu kehittää toimintaansa suunnitelmallisesti.

Tavoitteemme on oppia jatkuvasti lisää niin asiakkailtamme kuin perehtymällä siihen mitä maailmalla tapahtuu.  MMC uskoo verkostoitumiseen.  Asiakaskohtaisesti räätälöityyn projektiin kootaan asiakastarpeisiin parhaiten soveltuva konsulttitiimi.

Olemme Profiles Internationalin strateginen kumppani.  Yritys on maailman johtava arviointialan organisaatio ja sillä on toimintaa yli 120 maassa.  Profiles tarjoaa henkilöstön kehittämisen moderneimmat ratkaisut MMC:n asiakkaiden käyttöön.

MMC on myös ITC World Solutions –konsulttiverkoston Suomen edustaja. Verkostolla on konsultteja 30 maassa.

Merkittäviä virstan pylväitä

v. 2000 osallistuva ja oppiva organisaatio, vuoden konsulttityö
v. 2005 Strategia Oskar, Liikkeenjohdon konsultit ry
v. 2007 Ketjukonseptin kehittäminen pt-kaupassa
v. 2008 Johtamisen haasteet, MMC 20-vuotta
v. 2010 Kahli innovaatio-ohjelma Tekes-hankkeena
v. 2012 Managerial Fit – johtamisen kehittämisessä
v. 2013 Talent Management-HR Smart